Google Search Console

Google Search Console is gemaakt om website eigenaren te helpen goed gevonden te worden in Google. In Google Search Console is bijvoorbeeld te vinden hoe de website wordt geïndexeerd en of er problemen zijn die indexeren belemmeren. Als uw server offline is (bijvoorbeeld door een storing bij de hostingprovider) dan ziet u dat mogelijk hier. Ook zal u een melding kunnen krijgen als uw site gehacked is en daardoor malware bevat. Search Console is bovendien de plek waar u de sitemap van de website kunt aanmelden om Google te helpen de site te indexeren. Bovendien is hier te zien op welke zoektermen bezoekers hebben gezocht in Google en welke andere sites linken naar uw site. Als u URL's heeft gewijzigd zonder 301 redirects in te stellen dan zal u daar ook een melding van krijgen met de mogelijkheid om dat op te lossen. Het is dus belangrijk om uw website te koppelen aan Search Console en om Search Console goed in de gaten te houden.

 1. Ga naar google.com/webmasters/ en log in met uw Google login gegevens.
 2. Maak een property aan of selecteer de juiste property. We moeten 2 properties aanmaken. 1 met www en 1 zonder www.
 3. U dient te verifiëren dat u de eigenaar bent van de URL die u aanmeldt. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door een html bestandje te uploaden in de root van uw website. Hiervoor heeft u de FTP gegevens nodig van uw site. Dit is anders iets dat uw webdeveloper voor u kan doen. 
 4. Stel b.v. de domein met www. in als voorkeursdomein. Dat kunt u doen door op het tandwieltje rechtsboven te klikken en te kiezen voor site settings.
 5. Klik vervolgens op uw voorkeurs property en klik weer op het tandwieltje rechtsboven om naar de instellingen te gaan en klik op Gebruikers en Property eigenaren.
 6. Klik op de rode knop en voeg toe studiomonelli@gmail.com en geef ons volledige rechten.gebruiker toevoegen aan search console
 7. We gaan nu uw website verifiëren in Search Console.
 8. Bovendien melden we de sitemap van uw website aan in Search Console.

Ook Bing heeft een vergelijkbare service die u gratis kunt gebruiken: https://www.bing.com/toolbox/webmaster

Checklist Google Search Console

 1. Is uw domein geverifieerd?
 2. Zijn er twee properties aangemaakt (met en zonder www.) en is aangegeven wat de voorkeursdomein is.
 3. Heeft u studiomonelli@gmail.com volledige rechten gegeven?
 4. Is uw sitemap aangemeld?

Uw input

Laat het ons even weten als het bovenstaande is gelukt of dat uw wilt dat wij het voor u in orde maken. Wilt u liever persoonlijk afspreken bij u op kantoor? Dan maken we natuurlijk graag een afspraak.
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok