Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie. Veel mensen zoeken in Google naar afbeeldingen over het betreffende onderwerp. Komt uw afbeelding naar boven en klikken mensen daarop dan komen ze al snel op uw website. Maar als er een afbeelding over een bepaald onderwerp op een bepaalde webpagina staat ziet google dat ook en dan geldt het als een ranking factor. Het is dus belangrijk om het zoekwoord van de betreffende pagina in de bestandsnaam te verwerken. Ook moeten de alt tag ingevuld worden. De afbeeldingen moeten precies op het juiste formaat gemaakt worden. Bovendien moeten afbeeldingen niet te groot zijn omdat de website anders onnodig te traag wordt. Er zijn online tools beschikbaar om uw afbeeldingen te optimaliseren zoals kraken.io. Om afbeeldingen juist te laten indexeren is het aan te raden om een image sitemap te maken en die aan te melden in Google Search Console.

Checklist afbeeldingen

  1. Hebben alle afbeeldingen een zoekmachinevriendelijke naam met zoekwoord erin?
  2. Hebben alle afbeeldingen een alt tag met zoekwoord erin?
  3. Zijn de afbeelding formaten niet groter dan nodig en worden ze niet resized?
  4. Zijn de afbeeldingsbestandjes geoptimaliseerd en niet onnodig zwaar?
  5. Is er een image sitemap aangemeld bij Search Console?

Uw input

Laat het ons even weten als het bovenstaande is gelukt of dat uw wilt dat wij het voor u in orde maken. Wilt u liever persoonlijk afspreken bij u op kantoor? Dan maken we natuurlijk graag een afspraak.
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok