Lever de structuur aan

De menustructuur beschrijft hoe uw website is opgedeeld in categorieën en (sub-categorieën). Een sitemap geeft ons een duidelijk beeld van de website structuur. Zorg ervoor dat de website een pyramide vormige structuur krijgt, met hoofd en subcategorieën, zoals de volgende sitemap:

Home
- Over ons
-  Productcategorie 1
-  -  subcategorie a
-  -  -  product 1
-  -  -  product 2
-  -  -  product 3
-  -  subcategorie b
-  -  subcategorie c
-  Productcategorie 2
-  Productcategorie 3
- Contact
-  - Route
-  - Privacy
-  - Algemene Voorwaarden

Maak alleen subcategorieën als dat echt nodig is, als het dus een grote website betreft. Het beste is het namelijk als de website een zo plat mogelijke structuur heeft, met zo min mogelijk niveau's. Pagina's dieper in de structuur zijn vaak ook pas met enkele muisklikken vanaf de homepage te vinden en die worden per definitie als minder belangrijk gezien door Google. Verder is het meestal logisch dat product categorieën in het meervoud worden geschreven en de productpagina's in het enkelvoud. De menu-items dienen ook de belangrijkste zoekwoorden te bevatten. De menu-items kunnen verschillende typen zijn, zoals:

  • Artikel: de meest simpele webpagina met tekst, afbeeldingen, etc.
  • Blog: hierop staan de introductietekstjes van alle artikelen van een bepaalde categorie (waarschijnlijk de categorie blog) onder elkaar staan met een "lees meer.." link naar het volledige artikel.
  • Externe URL: een menu-item kan ook een link naar een externe webpagina zijn.
  • Seperator: een menu-item zonder link of functie. Een hoofdmenuitem kan ook geen link zijn, maar slechts bedoeld zijn om submenu knoppen onder te kunnen hangen.

Checklist structuur

  1. Heeft u de sitemap voor uw website aangeleverd voor elke taal?
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok