Bestel een hostingpakket

Serverinstellingen

De juiste hostingprovider is erg belangrijk, vooral voor websites met een content management systeem zoals Joomla, Wordpress of Magento. Een Windowsserver is bijvoorbeeld voor deze CMS systemen ongeschikt. De snelheid van bouwen en onderhouden van zo’n website hangt voor een groot deel af van de server en de instellingen van de server die alleen de hostingprovider kan wijzigen. De keuze voor de verkeerde provider kan een hoop extra werk opleveren voor uw webdesigner en dus extra kosten met zich meebrengen. Een paar uur extra werk door uw webdesigners door de verkeerde server kost al snel meer dan die paar Euro per maand die u op hostingkosten kunt besparen. Het is verbazingwekkend om te zien dat veel bedrijven proberen om een paar Euro per maand te besparen gewoon door de goedkoopste hostingprovider kiezen die ze kunnen vinden. Dat terwijl hun website toch vaak het eerste is waar klanten naar kijken en een van de belangrijkste onderdelen is van de marketing.

Snelheid

Verder zijn snelheid en veiligheid een steeds belangrijkere ranking factoren aan het worden voor zoekmachines zoals Google. De goedkoopste hostingproviders hosten relatief meer websites per server wat ten koste gaat van de snelheid van uw website. Bovendien zijn bij de vele goedkope hostingproviders instellingen niet optimaal om uw website sneller of veiliger te kunnen maken.

Veiligheid

In tegenstelling tot veel collega webdesigners beheert Studio Monelli juist heel bewust geen eigen webservers. Tegenwoordig is beveiliging zo’n specialistisch werk geworden en vraagt bovendien continue (24x7) aandacht zodat het onmogelijk is voor webdesigners om dat goed te verzorgen. Studio Monelli adviseert al haar klanten dus ook altijd een grote gespecialiseerde hostingprovider met een team aan specialisten die 24 x 7 hun servers bewaken tegen aanvallen door hackers. Bovendien scant de hostingprovider die wij aanraden uw server elke week op malware.

Bereikbaarheid

Verder is het natuurlijk belangrijk dat uw hostingprovider altijd en direct bereikbaar is via bijvoorbeeld chat of telefoon. Het is voor het bouwen en onderhouden waardeloos als om 17.00 uur of in het weekend het antwoordapparaat erop gaat bij uw provider. Een helpdesk die alleen per e-mail of ticketsysteem werkt is ook moeilijk mee samen te werken, omdat vaak traag wordt gereageerd en vaak halve oplossingen worden aangedragen, waardoor kleine problemen oplossen heel lang kunnen gaan duren.

Helpdesk in crisissituatie

Met hostingpakket van Siteground is uw website altijd in goede handen. Zelfs als Studio Monelli door onvoorziene omstandigheden onbereikbaar is (laten we daar niet vanuit gaan, maar het zou een keer kunnen gebeuren), dan kan de website eigenaar rechtstreeks contact opnemen met de betrouwbare externe Siteground helpdesk, door middel van telefoon, ticketsysteem of chat. Siteground is letterlijk altijd bereikbaar (365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag) en heeft een groot team met super nerds die u snel helpen met een oplossing, ook al is dat soms tegen betaling. Zij kunnen bijvoorbeeld in geval van nood een backup voor u terugplaatsen als uw website uit de lucht is en Studio Monelli zou op dat moment ook niet bereikbaar zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat u als website eigenaar de logingegevens heeft om in te loggen op de website van uw hostingprovider Siteground.

Onderhoud CMS

Elke website met CMS moet onderhouden worden bestaande uit het maken van backup’s en updates. Veel hostingproviders bewaren backup’s maar een paar dagen. Als u er dan na een week pas achter komt dat er iets mis is met uw website, dan kunt u dus niet gratis de backup terug laten zetten. Vaak kost u dat dan veel geld of nog erger, is het helemaal niet meer mogelijk. Wij raden daarom een hostingprovider aan die dagelijks een backup maakt en die 30 dagen bewaart.

Updates

Als er een beveiligingslek wordt gevonden in het CMS dan komt er een beveiligingsupdate beschikbaar. Maar totdat u die update ook in uw website installeert is uw website niet veilig tegen hackers. De hosting provider waar wij mee samenwerken voert (als dat zo wordt ingesteld) automatisch nieuwe updates voor u uit, zodat uw website vrijwel altijd beveiligd blijft.

Mogelijkheden

Verder is het belangrijk dat uw webhosting bedrijf u alles kan leveren voor wat u in de toekomst wellicht nodig heeft. Later verhuizen naar een andere provider kost vaak veel meer werk (en dus geld) dan u denkt. Bedenk bijvoorbeeld maar dat ook e-mailinstellingen e.d. wijzigen als u van provider wisselt. De volgende zaken heeft u wellicht nu niet maar in de toekomst wel nodig als u uw website wilt uitbreiden met een webshop of geïntegreerd e-mail marketing systeem of als u de website voor zoekmachines wilt optimaliseren:

 • Toegang tot mappen op een hoger niveau dan www op de server
 • SSL
 • Cloudflare (voor extra snelheid en veiligheid)
 • Een statisch IP adres
 • One-click staging (een testomgeving creëren met een druk op de knop)

Standaard = sneller = goedkoper

Elke hostingprovider heeft een eigen "control panel", serverinstellingen en andere bijzonderheden. Het zou onnodig veel tijd (en dus geld) kosten als wij ons steeds moeten verdiepen in verschillende Hostingproviders. Daarom raden wij u aan om ons advies op te volgen en uw website te laten hosten bij de volgende hostingprovider. Die kennen wij namelijk als onze broekzak.

Direct uw hosting pakket bestellen?

Klikt u op deze link naar de hostingprovider en navigeer naar Joomla Hosting en selecteer minimaal het StartUp Pakket voor websites of het GrowBig pakket voor webshops / websites met een online boekingssysteem.

Web Hosting

Stuur ons uw input

 • Loginnaam Siteground
 • Wachtwoord Siteground
 • URL oude provider
 • Loginnaam oude provider
 • Wachtwoord oude provider
U moet zelf altijd zorgen voor het volgende:
 • Juiste contactgegevens en uw emailadres.
 • Betaalmethoden
 • De juiste Whoisgegevens per URL
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok